Maak kennis met betere, eenvoudigere advertentieroulatie.

Met de juiste advertentieroulatie kunnen uw beste advertenties worden weergegeven voor mensen die op zoek zijn naar wat u aanbiedt. Het is echter niet altijd duidelijk welke roulatie het meest zinvol is voor uw bedrijf. Vanaf eind september gaan we advertentieroulatie daarom vereenvoudigen naar twee instellingen: ‘Optimaliseren‘ en ‘Rouleren voor onbepaalde tijd‘.

Optimaliseren voor uw beste advertenties

De nieuwe instelling Optimaliseren gebruikt de machine learning-technologie van Google om prioriteit te geven aan advertenties die naar verwachting beter presteren dan andere advertenties in een advertentiegroep. Deze instelling optimaliseert uw advertenties voor klikken in elke afzonderlijke veiling met signalen zoals zoekwoord, zoekterm, apparaat, locatie en meer.
Door het gebruik van een geoptimaliseerde advertentieroulatie met drie of meer advertenties per advertentiegroep kunnen zowel het aantal klikken als de vertoningen toenemen. Hoe groter het aantal advertenties waaruit ons systeem kan kiezen, hoe beter de verwachte advertentieprestatie.
Als u conversies voorrang wilt geven, kunt u het beste Slim bieden gebruiken. Met ‘Slim bieden’ kunt u uw biedingen aanpassen op basis van de waarschijnlijkheid van een conversie en wordt de advertentie gekozen waarvoor de kans op een conversie het grootst is. Als u ‘Slim bieden’ gebruikt, activeert AdWords automatisch de advertentieroulatie ‘Optimaliseren’.

Gelijkmatige roulatie vereenvoudigen

Hoewel een geoptimaliseerde advertentieroulatie het beste werkt voor de meeste adverteerders, weten we dat sommige van u liever wat meer controle hebben met een gelijkmatige roulatie. Aangezien de instelling ‘Rouleren voor onbepaalde tijd’ al de makkelijkste manier is om uw advertenties gelijkwaardige voorkeur te geven, is dat vanaf nu de enige optie voor een gelijkmatige roulatie.
En om u nog meer controle te geven, zijn de instellingen voor advertentieroulatie beschikbaar op het niveau van de advertentiegroep, waardoor u in één enkele campagne meerdere roulatie-instellingen kunt gebruiken. Meer informatie over advertentieroulatie vindt u in het Helpcentrum van AdWords. U kunt ook onze Praktische tips lezen om te zien welke roulatie-instelling het meest geschikt voor u is.
Gepost door Maura Moss.

Lees het originele artikel

Leave a Comment