Een panoramische weergave van uw gegevens bekijken met dashboards.

Elk bedrijf heeft unieke rapportagebehoeften, van bepalen welke zoekwoorden het meeste verkeer voor de website genereren tot inzicht krijgen in de best presterende mobiele zoekadvertenties over een bepaalde periode. Met een geconsolideerde, uitgebreide weergave van uw account hoeft u minder tijd te besteden aan het maken van rapporten en kunt u meer tijd investeren in het identificeren van nieuwe mogelijkheden. Daarom introduceren we in de komende weken dashboards: één plaats in AdWords waar u de belangrijkste rapporten kunt samenbrengen en insights in uw bedrijf kunt ontdekken.




Een aangepaste weergave van uw gegevens maken

Met dashboards heeft u de flexibiliteit om uw tabellen en diagrammen te rangschikken op een manier die voor u het meest effectief is. U kunt opgeslagen tabellen en diagrammen toevoegen aan het dashboard of ter plekke nieuwe maken. Wilt u weten hoe uw campagnes afgelopen zomer hebben gepresteerd? Zoals u kunt zien in de bovenstaande afbeelding kunt u snel een willekeurige periode selecteren om te zien hoe uw dashboard er tijdens die periode uitzag.

Prestaties bijhouden op één plaats

U hoeft niet meer te navigeren tussen verschillende tabbladen en rapporten om een uitgebreide weergave van de accountprestaties te bekijken. In plaats daarvan heeft u nu alle belangrijke tabellen en diagrammen op één plaats. U kunt de vertoningen en CTR’s eenvoudig per apparaat bekijken, direct naast het aantal klikken per apparaat, zoals aangegeven in de bovenstaande afbeelding. Hierdoor krijgt u meer inzicht in het verband tussen de gegevens en kunt u makkelijk patronen en trends identificeren. Er zijn altijd mogelijkheden om prestaties te verbeteren en met dashboards kunt u deze mogelijkheden snel ontdekken en actie ondernemen.

Samenwerken en delen met uw team

Als u met meerdere mensen in hetzelfde AdWords-account werkt, kunt u nu samen dashboards samenstellen en bekijken. Alle dashboards in een account zijn vermeld in het tabblad Rapporten voor een naadloze samenwerking.

Uw eerste dashboard maken

Om u op weg te helpen, hebben we een startersdashboard met een voorbeeld van de mogelijkheden gemaakt. U kunt dit dashboard als basis gebruiken, aanpassen aan uw behoeften of verwijderen en uw eigen dashboard maken.
Het is eenvoudig om dashboards in AdWords te maken. Klik op Rapporten bovenaan uw account, klik op het tabblad Dashboards en klik vervolgens op + Dashboard
Voordat u uw eerste dashboard maakt, kunt u het best de rondleiding volgen. U kunt ook meer informatie over dashboards lezen in het Helpcentrum van AdWords.

Geschreven door Jon Diorio, Product Manager, AdWords | Geplaatst door Maura Moss

Lees het originele artikel

Leave a Comment