Vier de feestdagen met nieuwe Merchant Center-tools.

Hoogwaardige productinformatie vormt de basis van de relatie tussen verkopers en de meest gekwalificeerde klanten op Google Shopping. Gelukkig is het met de nieuwe Merchant Center-tools makkelijker dan ooit om uw productgegevens te verbeteren. De nieuwe Feeds-pagina en de Mogelijkheden-tab komen precies op het juiste moment om u te helpen meer inkomsten te genereren tijdens de feestdagen.

Aanvullende feeds gebruiken voor het toevoegen of overschrijven van productgegevens

Voorheen kon u productgegevens alleen indienen in één primaire feed. Nu heeft u met aanvullende feeds de flexibiliteit om uw productgegevens vanuit meerdere bronnen in te dienen en aan te passen. U kunt deze gebruiken om kenmerken en waarden in uw primaire feed toe te voegen of te overschrijven. U kunt bijvoorbeeld:
  • aanvullende feeds gebruiken om aangepaste labels of promotie-ID’s voor feestdagen toe te voegen aan producten in uw primaire feed,
  • kenmerkwaarden in uw primaire feed vervangen door nieuwe waarden uit uw aanvullende feed,

Uw producten wereldwijd aanbieden met één feed voor meerdere landen

Nu Shopping beschikbaar is in 37 landen, krijgt u de kans om uw producten aan te bieden aan nieuwe klanten over de hele wereld. U kunt gewoon nieuwe landen met dezelfde taal toevoegen aan uw primaire feed. Uw prijzen worden automatisch correct in de valuta van de gebruiker getoond. U kunt ook nieuwe landen met verschillende talen bereiken door feedregels toe te passen om taalafhankelijke waarden, zoals titel en beschrijving, uit een aanvullende feed te halen. Dit is het moment om internationale expansie aan uw plannen voor de feestdagen toe te voegen.
Farfetch, dat luxe modeartikelen verkoopt, wist zijn wereldwijde aanwezigheid snel en gemakkelijk te vergroten:
“De nieuwe functies voor feedbeheer in Merchant Center zijn een fantastische oplossing. Met de mogelijkheid om feeds voor meerdere landen te maken, konden we eenvoudig Shopping-campagnes starten in nog zes markten op twee continenten. Deze zorgen nu voor 29% van ons zoekverkeer in deze landen. Onze uitbreiding zou zonder deze functie langzamer en duurder zijn geweest.” – Martin Zirfas, Performance Marketing Executive.

Feedregels gebruiken om uw productgegevens aan te passen vanuit de Content API 

De kracht van Feedregels is nu beschikbaar voor productgegevens die worden aangeboden via de Content API. Dit betekent dat u eenvoudig producten kunt updaten zonder direct uw feed te hoeven wijzigen. U kunt bijvoorbeeld:
  • aangepaste labels toepassen op basis van andere waarden,
  • waarden van verzendkosten bepalen op basis van de waarden van het productgewicht,
  • sterke merkwaarden toevoegen aan het begin van waarden van producttitels.
Er worden steeds meer functies toegevoegd aan de feedregels. Houd onze aanvullende updates dus in de gaten.

Meer klikken dankzij Mogelijkheden

Met het tabblad Mogelijkheden krijgt u een beter beeld van de mogelijke resultaten van en benodigde inspanning voor het verbeteren van uw productgegevens of campagnes. Als er genoeg informatie is om een mogelijkheid weer te geven, verschijnt er een kaart. Van kleine aanpassingen tot belangrijke feedfixes: elke kaart biedt dynamische informatie om u te helpen prioriteit te geven aan uw resources en meer klikken voor uw account te ontvangen. Aanvankelijk worden kaarten beperkt getoond en richten deze zich op het verbeteren van de kwaliteit van uw productgegevens. Maar dit is slechts het begin. U kunt in de toekomst meer typen mogelijkheden verwachten. Kijk regelmatig op het tabblad Mogelijkheden, aangezien het continu op de achtergrond actief is om mogelijkheden voor u te vinden. En neem u voor alle hoogwaardige mogelijkheden te bekijken vóór de feestdagen.

Uw hele team op de hoogte houden van uw Merchant Center-account

U hoeft niet langer slechts één primaire contactpersoon en één technische contactpersoon in te stellen. U kunt meerdere teamleden als Beheerder of Standaardgebruiker toevoegen aan uw Merchant Center-account. Elke gebruiker kan zijn eigen e-mailvoorkeuren beheren om zich aan te melden voor belangrijk nieuws en meldingen, waaronder feedmeldingen, hints en praktische tips en bètamogelijkheden. U kunt ook gebruikers met alleen e-mailtoegang opgeven, die wel berichten ontvangen, maar niet kunnen inloggen bij uw account. Houd uw teamleden op de hoogte voor de feestdagen beginnen en voeg hen toe aan uw Merchant Center-account.

Klaar om aan de slag te gaan?

Meer informatie over de nieuwe Feed-pagina en het tabblad Mogelijkheden vindt u in het Helpcentrum van het Merchant Center. U kunt ook inloggen bij Merchant Center om de nieuwe functies te verkennen.
Gepost door Maura Moss.

Lees het originele artikel

Leave a Comment