Nieuwe innovaties van AdWords om betere bedrijfsresultaten te realiseren.

Het is belangrijk om uw campagnes gereed te maken voor succes tijdens de feestdagen. Daarom introduceren we meer innovaties die alleen beschikbaar zijn in het nieuwe, verbeterde AdWords. Met deze producten kunt u tijd besparen en betere prestaties behalen, ongeacht of u uw nieuwe aanbod wilt promoten of nieuwe manieren wilt vinden om meer omzet te genereren. Lees hoe adverteerders een hoger conversiepercentage en een hoger rendement op advertentie-uitgaven hebben behaald door deze innovaties op hun campagnes toe te passen.

Benadruk uw beste deals met promotie-extensies

Mensen zijn altijd op zoek naar een goede aanbieding, van korting op kerstcadeaus tot goedkopere vluchten. Zeven van de tien internetgebruikers zoeken online naar uitverkoopaanbiedingen of andere kortingen voordat ze een winkel bezoeken.1 U kunt deze koopjeszoekers aantrekken met behulp van onze nieuwe promotie-extensies.
Toon uw nieuwste aanbiedingen met promotie-extensies
Met promotie-extensies kunt u uw promoties eenvoudig up-to-date houden, zonder dat u nieuwe advertenties hoeft te maken. Ze maken ook meer ruimte in uw advertentie vrij voor meer unieke content, zoals uw merktermen of een duidelijke call-to-action.
Als u bijvoorbeeld een schoenenwinkel heeft, kunt u met een promotie-extensie bij alle bestellingen op Black Friday de promotiecode ‘30% korting’ weergeven. U kunt dit soort seizoensaanbiedingen ook prominenter in uw advertentie plaatsen door een van twaalf gelegenheden te selecteren, zoals ‘Black Friday’ of ‘Terug naar school’.


Merken zoals Torrid en Shoe Carnival hebben dankzij promotie-extensies fantastische resultaten behaald:
Met promotie-extensies kunnen we onze promoties effectief onder de aandacht brengen zonder onze primaire boodschap van kwaliteit en pasvorm hiervoor op te offeren. Ons conversiepercentage is hierdoor met 30% gestegen.” – David Chau, senior-analist Digitale marketing bij Torrid Brands.
Promotie-extensies geven onze klanten nog meer reden om onze site te bezoeken en onze producten te kopen. Onze ROAS is bovendien met 20% verhoogd. Deze extensie zou tot de standaardtools van elke e-commerceadverteerder moeten horen.“– Michael Nuss, directeur Digitale marketing bij Shoe Carnival.

Bereik de juiste kopers met aangepaste intentiedoelgroepen

Er kunnen op dit moment mensen actief op zoek zijn naar bijzondere cadeaus die alleen u kunt leveren. U kunt deze tot aankoop bereide klanten beter bereiken dankzij de nieuwe aangepaste intentiedoelgroepen voor het Google Display Netwerk. Met aangepaste intentiedoelgroepen wordt het eenvoudiger de mensen te bereiken die de specifieke producten willen kopen die u aanbiedt. Hiervoor worden gegevens gebruikt van uw campagnes, website en YouTube-kanaal.
Als u bijvoorbeeld een reisbureau heeft en vakantiereizen aanbiedt, kan Google automatisch een doelgroep maken met mensen die op zoek zijn naar ‘all-inclusive skiresorts’ of ‘vluchten naar Mallorca’. We geven u vervolgens schattingen van het bereik en de prestaties voor elke doelgroep, zodat u uw campagne nauwkeurig kunt plannen.

Ga op zoek naar nieuwe mogelijkheden om meer omzet te genereren

Bent u op zoek naar meer manieren om de campagneprestaties tijdens de komende feestdagen te verbeteren? Op de pagina Mogelijkheden staan nu meer aanbevelingen, relevante inzichten en praktische tips waarmee u uw bedrijfsdoelen kunt bereiken. Met ondersteuning voor een manageraccount en nieuwe filters (zoals ‘biedingen en budget’) zijn uw mogelijkheden duidelijk georganiseerd en kunt u ze met slechts enkele klikken toepassen op al uw accounts en campagnes.
Klanten als Mindshare hebben de verbeteringen op de pagina Mogelijkheden voor hun bedrijf als zeer nuttig ervaren: 
Op de pagina Mogelijkheden van ons manageraccount kunnen we snel optimalisatiemogelijkheden en efficiëntieverbeteringen identificeren, de kosten, het verkeer en de gevolgen voor de prestaties inschatten voor verschillende markten en ze met één klik implementeren.” – Amy Perkins, accountdirecteur voor betaalde zoekresultaten, Mindshare.

Aan de slag

Log in bij het nieuwe, verbeterde AdWords om van deze innovaties gebruik te maken en betere resultaten te behalen voor uw bedrijf.

Geplaatst door Maura Moss.

1 Google/Ipsos Connect, ‘How devices connect consumers to stores’, maart 2016

2 Interne gegevens van Google, oktober 2017

Lees het originele artikel

Leave a Comment