Sinds de lancering van zelfregistratie eerder dit jaar zijn duizenden merken en fabrikanten Google Manufacturer Center gaan gebruiken voor betere afbeeldingen, beschrijvingen en varianten van hun producten in Shopping-advertenties. Vandaag introduceren we nog meer nieuwe manieren waarop merken, ook buiten de VS, hun gegevens eenvoudiger kunnen beheren om zich consequenter te presenteren op Google en het hele internet.

Manufacturer Center breidt naar meer landen uit

Ook merken in het buitenland zijn we graag van dienst. Daarom hebben we de beschikbaarheid van Manufacturer Center uitgebreid naar het Verenigd Koninkrijk, Australië, Duitsland, Frankrijk, Brazilië en Nederland. Merken die in deze landen actief zijn, kunnen nu Manufacturer Center gebruiken om hun producten optimaal voor het voetlicht te brengen, unieke analyses en insights te raadplegen en de prestaties van Shopping-advertenties voor hun producten te verbeteren. 

Productinformatie gestructureerd beheren met de Manufacturer Center API

Als u productgegevens handmatig uploadt, bewerkt, verwijdert en distribueert, kan het soms moeilijk zijn om het alsmaar veranderende productaanbod van een merk bij te benen. Als u feeds gebruikt, levert dit niet altijd het gewenste niveau van controle op. Met de lancering van de Manufacturer Center API kunnen merken (of hun externe gegevenspartners) hun productgegevens op de volgende manieren stroomlijnen:
  • Nieuwe producten rechtstreeks toevoegen aan Manufacturer Center
  • Bestaande producten in Manufacturer Center updaten met actuele productgegevens
  • Producten verwijderen uit een bestaand Manufacturer Center-account
  • De gegevenskwaliteit monitoren en fouten in productgegevens bekijken om de aanwezigheid van een merk op Google te optimaliseren
  • Feedback van Google op productgegevens weergeven in externe tools voor gegevensbeheer
  • Updates van productgegevens en syndicatie aan Google stroomlijnen door aangepaste workflows te maken die voldoen aan beleid en procedures voor gegevensbeheer
Wilt u meteen aan de slag met de Manufacturer Center API? Bekijk hier de handleiding voor ontwikkelaars en het portalartikel.
Bezoek onze website voor meer informatie over Manufacturer Center. U kunt hier ook succesverhalen lezen en u registreren.
Gepost door Maura Moss.

Lees het originele artikel

0