Deze feestdagen gebruiken miljoenen mensen overal ter wereld mobiele apps om te shoppen, te reizen en om van alles te regelen. Consumenten hebben meer keuze dan ooit. Het is voor marketeers en ontwikkelaars dan ook van cruciaal belang een app te maken die mensen willen en blijven gebruiken. In deze drukke tijd van het jaar is het voor marketeers nog belangrijker om mensen te bereiken met relevante advertenties die het gemakkelijk maken om actie te ondernemen: van een hotelkamer of een vlucht naar huis boeken tot een telefoonhoesje kopen.

Vandaag introduceren we dynamische remarketing voor apps om het voor uw klanten deze feestdagen en in de toekomst gemakkelijker te maken actie te ondernemen via Google-advertenties in uw app.

Bied meer gebruikers wat ze belangrijk vinden in uw app

Voorheen richtte dynamische remarketing zich voornamelijk op mensen die u via hun desktop bezochten. We lanceren nu dynamische remarketing voor apps. Met deze oplossing kunt u bestaande gebruikers van uw app relevante advertenties tonen voor de producten of items waarvoor ze onlangs interesse hebben getoond in uw app. 
Stel dat Eric, een tevreden klant van Wish, op zoek is naar een mooi nieuw telefoonhoesje. Hij browst door verschillende modellen in de Android-app van Wish en laat zijn oog vallen op een als zeer goed beoordeeld hoesje dat hij echt heel mooi vindt.
Met de nieuwe dynamische remarketing voor apps van Google kan Wish Eric bereiken met een advertentie voor het beoogde telefoonhoesje en andere aanbevelingen terwijl hij door meer dan 3 miljoen sites en apps browst in het Google Display Netwerk. Eric kan snel op de advertentie tikken en het hoesje bestellen in de Wish-app.
(1) Nadat Eric het telefoonhoesje in de app van Wish heeft gezien, bezoekt hij een website in het Display Netwerk
(2) Eric tikt op de advertentie en voltooit de aankoop in de app
Deze advertenties worden dynamisch gegenereerd en zijn daardoor perfect voor bedrijven met een groot assortiment producten. We importeren uw productcatalogus in een feed. Wanneer er advertenties worden getoond aan mensen die uw app hebben gebruikt, wordt informatie over de items die ze hebben bekeken vanuit de feed in de advertentie gezet.
Het team van Wish deed mee aan een bèta-release voor dynamische remarketing voor apps en zag de klikfrequentie ten opzichte van statische remarketingadvertenties verviervoudigen. Of u nu telefoonhoesjes, vliegtickets of iets daartussen verkoopt, Google kan uw klanten rechtstreeks koppelen aan producten of aanbiedingen in uw app.

U kunt in drie eenvoudige stappen aan de slag met dynamische remarketing voor apps


1. Zorg ervoor dat deep links zijn ingeschakeld: door deep links voor apps te gebruiken, kunt u klanten rechtstreeks koppelen aan relevante productpagina’s in uw iOS- en/of Android-apps. Afhankelijk van de deep links-technologie die u gebruikt, kan het zijn dat u wijzigingen moet aanbrengen in uw feed.
2. Stel remarketing en ‘Conversies bijhouden’ in. Bepaal welke remarketing- en conversiegebeurtenissen u wilt bijhouden en stel in uw app een SDK in aan de hand van een van de volgende opties:
  • SDK van derden
  • Google Analytics voor Firebase
  • Server-naar-server
3. Maak een campagne. Als u al een campagne voor dynamische remarketing heeft, kan deze worden gebruikt voor dynamische remarketing voor apps. Anders kunt u een nieuwe dynamische remarketingcampagne maken om de juiste advertenties weer te geven aan de gebruikers van uw app.

Haal deze feestdagen de banden met de gebruikers van uw app aan

Wanneer gebruikers besluiten uw app te downloaden, geven ze daarmee aan dat ze een hechtere relatie willen met uw merk. Dit is een geweldige mogelijkheid om contact te maken met deze kerngebruikers en om ze een native app op maat te bieden die de navigatie voor zowel uzelf als uw klanten gemakkelijker maakt. 
Het kan er hectisch aan toe gaan tijdens de feestdagen, dus we willen het gemakkelijk maken om de band met uw klanten aan te halen. Bekijk het overzicht en de installatiehandleiding in ons Helpcentrum om aan de slag te gaan met dynamische remarketing voor apps.

Gepost door Maura Moss.


Lees het originele artikel

0