Aan het begin van het nieuwe jaar bedenken we waarop we ons willen richten, van gezonder eten tot meer eropuit trekken. Tijdens de Consumer Electronics Show van deze week kijken we ook vooruit, maar dan naar de toekomst van technologie. Dankzij innovaties zoals smartphones en speakers met spraakactivering beschikken gebruikers nu over veel uitgebreidere mogelijkheden en verwachten ze meer van hun favoriete merken. Consumentenfunctionaliteit krijgt hierdoor een nieuwe vorm en dit heeft ook effect op wat er van marketeers wordt verwacht.


We willen u helpen aan de stijgende verwachtingen van de moderne consument te voldoen en delen daarom de komende drie weken insights en praktische tips van merken die machine learning inzetten voor nieuwe mogelijkheden in de ‘Age of assistance‘ (in plaats van zelf allerlei uitdagingen uit te zoeken).

Problemen oplossen met machine learning

Machine learning is een nieuwe manier van problemen oplossen. In plaats van honderden uren te besteden aan het handmatig programmeren van computers om specifieke vragen te beantwoorden, besparen we tijd door ze aan te leren hoe ze zelf kunnen leren. Dat doen we door de computer voorbeelden te geven totdat deze op basis hiervan begint te leren en patronen herkent, zoals het verschil tussen een kat en een hond.
Laten we eens naar de ontwikkelingen in de geneeskunde kijken om te illustreren hoe machine learning enkele van de meest complexe problemen ter wereld kan helpen oplossen. Doktoren in Amerika weten dat de overlevingskansen bij huidkanker aanzienlijk toenemen wanneer de ziekte vroeg wordt vastgesteld.1 Daarom gingen onderzoekers van Stanford University aan de slag met het platform voor machine learning van Google, TensorFlow, en trainden een model dat huidkankeraandoeningen van een gezonde huid kan onderscheiden met een nauwkeurigheid van 91%, vergelijkbaar met 21 artsen. 

Nieuwe mogelijkheden om groei te versnellen

Als marketeers zijn we niet dagelijks bezig om levens te redden, maar we stellen onszelf wel een hele andere vraag: hoe kan ik de groei van mijn bedrijf versnellen? Ook daar kan de machine learning-technologie van Google bij helpen.
We weten dat het veel tijd kost om advertentieplaatsingen te selecteren en biedingen handmatig aan te passen, waardoor u minder tijd overhoudt voor strategische taken zoals inspelen op de nieuwste trends of nieuwe markten betreden. Machine learning van Google beschouwt dagelijks miljarden gegevenspunten van consumenten, van voorkeur voor kleur en tint op mobiele schermen tot aankoopgeschiedenis, apparaat en locatie. Met producten zoals Universele app-campagnes en Slim bieden is het nu mogelijk deze gegevens te gebruiken om miljoenen advertenties te leveren die zijn aangepast voor uw klanten en voor elk van deze advertenties het juiste bod in te stellen, in realtime.
Zelfs als u deze AdWords-innovaties niet actief gebruikt, ondervindt u nog steeds de voordelen van machine learning. Google gebruikt informatie over zoekopdrachten, historische advertentieprestaties en andere contextsignalen in combinatie met machine learning om te voorspellen of iemand op uw advertentie zal klikken. Deze voorspelde klikfrequentie helpt de selectie, rankschikking en prijs van uw advertenties te bepalen. Machine learning draagt er dus nu al aan bij dat de juiste advertentie wordt weergegeven aan de juiste klant.
In de komende drie weken bespreken we hoe u machine learning kunt gebruiken om uw marketingdoelen te bereiken en de groei van uw bedrijf te versnellen. Als u de nieuwste updates voor deze serie wilt ontvangen, kunt u de Inside AdWords-blog volgen of u abonneren op onze nieuwsbrief met praktische tips.

Gepost door Maura Moss.


Lees het originele artikel

0