Sessionrecording: de techniek en privacy, de Facebook timeline gaat veranderen en waarom persona’s vaak gedoemd zijn te mislukken. Dit en meer bespreken we in de ecWeekend van week 5:

Sessionrecording: de techniek en privacy

Hoe kun je als website het best in kaart brengen hoe bezoekers gebruik maken van de verschillende pagina’s? Een enquête zal in veel gevallen niet veel response opleveren. Met een middel als sessionrecording krijg je eenvoudig een grote bron aan informatie over je website gebruik. Maar mag dat zo maar, alle toetsaanslagen bijhouden en muisklikken opslaan? Lees er meer over op tweakers.net

De Facebook timeline gaat veranderen

De EdgeRank (het algoritme achter je Facebooktimeline) zorgt ervoor dat je vooral content ziet die aansluit bij je voorkeuren. Dit algoritme zorgt er binnenkort voor dat er meer ruimte is voor updates van vrienden, en minder ruimte voor updates van bedrijven. Dat klinkt niet positief voor je organische Facebookverkeer, maar is dit terecht? Marketingfacts gaat hier dieper op in.

Waarom persona’s vaak gedoemd zijn te mislukken

Persona’s helpen om de klant centraal te zetten en om relevant te zijn op alle punten in de customer journey. Ze helpen bij het creëren van de juiste content, voor de juiste persoon op het juiste moment. Toch belanden persona’s vaak aan de muur en wordt er weinig gebruik van gemaakt. Zonde, want ze kunnen veel waarde toevoegen. Bekijk de valkuilen bij het ontwikkelen van persona’s en leer hoe je ze kan voorkomen aldus NNgroup.

De voordelen van Marketing Automation!

Uit onderzoek blijkt dat Marketing Automation duidelijk voordelen kent. Het voornaamste voordeel bij het toepassen van Marketing Automation is het verbeteren van gerichte communicatie. Daarnaast zorgt Marketing Automation voor een betere klantervaring en een betere kwalificering van leads. Wil je weten waar je rekening mee moet houden? Lees verder op Frankwatching!

10 Nuttige voorbeelden van filters in Google Analytics

Filters in Google Analytics: Een krachtige feature, maar slechts één fout en je kunt al je gegevens verpesten. Het is gemakkelijk om voorbeelden van filters te vinden die van pas kunnen komen. Voordat je ze toepast in Google Analytics-account, raad ik je ten zeerste aan meer te weten te komen over het exacte werken van filters in Google Analytics. In deze blogpost van Online Metrix lees je 10 handige voorbeelden van filters in Google Analytics.

Wie gebruikt welke Social Media platformen in 2018?

Het gebruik van social media platformen veranderd. YouTube en Instagram zijn de social platformen die de meeste groei laten zien. Facebook is nog wel groter dan deze platformen, maar het gebruik onder jongeren neemt af. Wil je meer weten over het gebruik van de verschillende platformen door verschillende leeftijdsgroepen? Lees dan zeker dit artikel van Marketingfacts en neem de inzichten mee in de plannen voor dit jaar.

Goed weekend!

Het bericht ecWeekend – Het belangrijkste e-commerce nieuws van week 5 verscheen eerst op De Nieuwe Zaak.

Lees het originele bericht op www.denieuwezaak.nl

0