Consumenten leggen de lat op digitaal vlak steeds hoger: alles moet sneller en beter. Mobiel internet is daarop geen uitzondering. Wanneer mensen iets online gaan kopen, of het nu gaat om de beste hoteldeals voor de zomervakantie of om nieuwe schoenen, nemen trage mobiele sites vaak het plezier van de koopjesjacht weg.
We kennen het allemaal: ongeduldig wachten totdat een mobiele site is geladen, of een lang betalingsformulier beginnen in te vullen om het vervolgens gefrustreerd op te geven. 53% van de bezoeken wordt afgebroken als het langer dan drie seconden duurt om een mobiele site te laden1. Voordat de transactie wordt voltooid, zijn zelfs nog meer mensen afgehaakt. 

Hoe staat u ervoor?

Vanochtend hebben we op het Mobile World Congress de Speed Scorecard (Snelheidsscorekaart) voor mobiele sites geïntroduceerd. Dit is een gebruiksvriendelijke tool waarmee u uw mobiele snelheid kunt vergelijken met die van andere bedrijven2
De Speed Scorecard laat de snelheid van duizenden sites zien in twaalf landen verspreid over de hele wereld. De Speed Scorecard wordt mogelijk gemaakt door het rapport Chrome-gebruikerservaring, de grootste database van wachttijdgegevens van echte gebruikers die aangeeft hoe Chrome-gebruikers populaire bestemmingen op internet ervaren2

Dit is een voorbeeld van een scorekaart: 

*In dit voorbeeld zijn fictieve bedrijven gebruikt

Wat mobiele snelheid betreft, raden we aan dat een site binnen vijf seconden wordt geladen en bruikbaar is op mobiele apparaten uit het middensegment met 3G-verbindingen en binnen drie seconden met 4G-verbindingen. Er valt met kleine stappen al veel winst te behalen qua sitesnelheid. Zelfs een verbetering van één seconde kan tot meer conversies leiden. 

Bereken uw mogelijkheden

Een langzame mobiele site is niet alleen frustrerend voor klanten, maar vormt ook een beperking van uw bedrijf. In de detailhandel zien we dat elke seconde vertraging in de laadtijd van een pagina resulteert in tot 20% minder conversies3. Daarom hebben we de Impact Calculator (Impactberekening) geïntroduceerd. Met slechts enkele parameters kan de tool een schatting maken van de gevolgen voor de opbrengst als de snelheid van uw mobiele site zou verbeteren2. Ontdek hoeveel u kunt winnen als u de laadtijd met twee seconden verbetert in plaats van één seconde.
  

Laat u inspireren

Iedereen wil een snellere en gebruiksvriendelijkere mobiele site. Het kan echter lastig zijn om te weten wat er ‘goed’ uitziet qua design en ontwikkeling. Google is met experts op het gebied van gebruikerservaring een partnerschap aangegaan om een nieuw onderzoek naar benchmarks voor mobiele sites uit te voeren. Het doel is de huidige staat van mobiel internet vast te stellen en te laten zien welke mobiele functionaliteit het beste is. Het onderzoek kijkt naar de 460 meest bezochte websites in vijftien landen in Europa, het Midden-Oosten en Afrika. De websites vallen in drie consumentencategorieën: detailhandel, reizen en financiële dienstverlening. 

Top 10 Retail brands

Top 10 Travel brands

Top 10 financial services brands

“Eenvoud en gemak zijn essentieel, maar de sitesnelheid blijft de belangrijkste motor van conversie,” zegt Sven Schoof, hoofd gebruikerservaring bij Spree, een online kledingbedrijf in Zuid-Afrika. “Daarom zijn we continu hard aan het werk om seconden te winnen, zodat onze klanten tijd en geld besparen. We richten ons volop op het design en de prestaties van de mobiele site. Aangezien mobiele apparaten gemiddeld voor 62% van het totale verkeer van Spree en meer dan 50% van de totale verkoop zorgen, lijkt onze aanpak te werken.” 
Op Think with Google vindt u meer informatie over de Speed Scorecard, de Impact Calculator en het onderzoek naar benchmarks voor mobiele sites. Ook vindt u daar andere handige tools en praktische tips om de snelheid te verhogen.

Gepost door Maura Moss. 

Bronnen:

1.  Gegevens van Google: wereldwijd verzamelde, anoniem gemaakte gegevens van Google Analytics uit een steekproef van mobiele sites die waren aangemeld voor het delen van benchmarkgegevens, n=3700, maart 2016.

2.  Er zijn verschillende manieren om de snelheid van uw mobiele site te meten en er zijn veel factoren die van invloed zijn op de snelheid. Het verbeteren van de mobiele snelheid leidt niet automatisch tot een hogere opbrengst. Dit model is gebaseerd op gegevens van Google Analytics-accounts die ervoor hebben gekozen anoniem verzamelde gegevens te delen met Google voor benchmarking. Deze gegevens worden niet gebruikt in de Speed Scorecard. n=383.000, wereldwijd, januari 2017 – december 2017

3.  SOASTA, The State of Online Retail Performance, april 2017

Lees het originele artikel

0