De eerste ervaringen met Google Anayltics voor chatbots, 28 Redenen om met video marketing te starten in 2018. Dit en meer bespreken we in de ecWeekend van week 9:

De eerste ervaringen met Google Analytics voor chatbots

Nu de eerste bedrijven experimenteren met chatbots is de vraag of en hoe goed ze werken. Met name omdat de inhoud van een gesprek per situatie verschilt, zullen analisten zich richten op andere data dan bij de analyse van websites. Waar zitten de verbeterpunten van je chatbot? Die vraag hoopt Google te beantwoorden met de nieuwe software Chatbase. Op Emerce lees je de eerste ervaringen met Chatbase.

28 Redenen om met video marketing te starten in 2018

Enkel bloggen is niet meer voldoende. Er wordt steeds meer geblogt, wat tot gevolg heeft dat de concurrentie toeneemt. Hierdoor wordt de uitdaging om vindbaar te zijn groter. Waarom videomarketing? De cijfers spreken eigenlijk voor zich, lees de 28 redenen op Marketingfacts.

De vierde digitale revolutie, waar staan jullie?

Augmented, virtual en mixed reality technologieën worden gezien als de vierde digitale revolutie. Een aantal technologische ontwikkelingen maakt de algemene acceptatie van digital reality mogelijk. De hardware wordt sneller, eevoudiger en goedkoper een VR-bril krijg je bij een telefoon. Daarom omarmen geruikers VR meer en meer. Waar zou de digital reality jullie kunnen helpen? Emerce legt uit.

12 Facebook Video tips

Hoe creëer je video’s die op Facebook hoge betrokkenheid genereren? Zorg dat het op mobiel goed te bekijken is door vierkante video’s te plaatsen en gebruik te maken van ondertiteling. Deze en tien andere tips lees je op Search Engine Land.

Conversie boosten met productafbeeldingen

Een hoge resolutie, meerdere foto’s vanuit verschillende hoeken waarbij je kan in- en uitzoomen, foto’s van het product in de context. Het zijn allemaal voorbeelden waardoor de bezoeker een beter gevoel krijgt bij het product dat hij voor zich heeft. Maar wist je dat je ook gebruik kan maken van de kijkrichting? In dit artikel van Conversionxl staan een aantal interessante ideeën om mee te testen.

Hou je klant langer vast!

Hoe houd je je klant zo lang mogelijk vast en hoe maak je inactieve klanten weer actief. Ga aan de slag met een heractivatie e-mailcampagne. MailMonks geeft advies over hoe je klanten langer vast kan houden en inactieve klanten kan heractiveren.

Goed weekend!

Het bericht ecWeekend – Het belangrijkste e-commerce nieuws van week 9 verscheen eerst op De Nieuwe Zaak.

Lees het originele bericht op www.denieuwezaak.nl

0