Bescherming van ons advertentienetwerk: informatie over het advertentiebeleid en de beleidshandhaving

Op 14 maart legden we uit wat we hebben gedaan om slechte advertenties en sites uit onze advertentienetwerken te verwijderen. Met behulp van mensen, beleid en technologie verwijderden we 3,2 miljard advertenties in 2017, vergeleken met 700 miljoen advertenties in 2015. Dat is meer dan 100 slechte advertenties per seconde. Vandaag willen we meer informatie geven over ons beleid en de handhaving daarvan om ons netwerk te beschermen. 
Beleid 
We controleren advertenties en content voortdurend op naleving van het beleid. 
● Als u een adverteerder bent, bepaalt ons AdWords-beleid welke advertenties acceptabel zijn en welke typen producten of services u kunt promoten met Google-advertenties. We verbieden bijvoorbeeld technologieën die proberen om gebruikers te misleiden of ons netwerk te misbruiken, zoals advertenties die automatisch omleiden, websites met malware of ‘trick-to-click’-advertenties. 
● Als u een uitgever bent, wordt in ons AdSense-programmabeleid uitgelegd welke websites en content in Google-advertenties mogen worden weergegeven. Bijvoorbeeld: ons beleid inzake gevaarlijke en denigrerende content verbiedt uitgevers om Google-advertenties weer te geven bij content die discriminatie van gemarginaliseerde groepen promoot. 
We beoordelen en updaten ons beleid voortdurend om consumenten, adverteerders en uitgevers te beschermen. In 2017 hebben we maar liefst 28 nieuwe beleidsregels voor adverteerders en 20 nieuwe beleidsregels voor uitgevers toegevoegd. 
Technologie en talent
We handhaven dit beleid met behulp van zowel mensen als technologie. De technologie van Google is ontworpen om te detecteren wanneer advertenties en content ons beleid schenden en om deze vervolgens snel uit te schakelen. We maken gebruik van geautomatiseerde filters die voortdurend slechte advertenties en content in onze advertentiesystemen identificeren, en die de advertentiesystemen corrigeren en beschermen. Ook nemen we feedback van gebruikers in overweging wanneer mensen sites en advertenties rapporteren die volgens hen ons beleid schenden. 
Met technologie kunnen we potentiële schendingen identificeren, maar we hebben ook getalenteerde reviewers en een interdisciplinair team die toezien op handhaving van het beleid. Wanneer we advertenties van adverteerders beoordelen, beoordelen we alles, van het advertentiemateriaal tot de bestemmingspagina. Voor uitgevers evalueren we elementen, waaronder verkeerspatronen op de site en of de content geschikt is om inkomsten te genereren. Onze teams beoordelen voortdurend omdat een uitgever of een adverteerder vandaag wellicht aan ons beleid voldoet, maar morgen misschien niet. 
Besturingselementen
Naast het evalueren van advertenties en sites op naleving van het beleid bieden we adverteerders de besturingselementen die ze nodig hebben om te beheren waar en wanneer hun advertenties worden weergegeven. Verder geven we uitgevers de mogelijkheid het type en de indeling te bepalen van de advertenties die naast hun content worden weergegeven. Een adverteerder van een evenement met extreme sporten kan een label voor digitale content, de filmclassificatie voor leeftijdscategorie, gebruiken om de advertenties te plaatsen naast content die geschikt is voor specifieke doelgroepen. Adverteerders kunnen deze besturingselementen koppelen aan plaatsingsuitsluitingen, waardoor adverteerders kunnen specificeren welke uitgevers, apps en video’s in hun campagnes moeten worden vermeden.
Bescherming van ons netwerk
Het is essentieel dat we de status van ons advertentienetwerk goed houden om het ecosysteem van makers, uitgevers en adverteerders te ondersteunen: zij zijn afhankelijk van Google-advertenties voor het opbouwen van hun bedrijf. Daarom zetten onze teams zich in om ons beleid te verfijnen en onze systemen en besturingselementen optimaal af te stemmen, zodat we ervoor kunnen zorgen dat Google-advertenties voor iedereen werken.
Gepost door Nina Dikker

Lees het originele artikel

Leave a Comment