Google Shopping Actions: machtsgreep of machtsvertoon?

Google kondigde eind maart de komst van Google Shopping Actions aan. Waar de zoekmachine nu nog producten rangschikt op Google Shopping, gaat het bedrijf straks zelf verdienen aan verkopen van aangesloten partijen. De vraag is of retailers wel op een dergelijk platform zitten te wachten. Op dit moment geeft Google hen de mogelijkheid om producten aan te prijzen in Google Shopping. Hierdoor kunnen consumenten eenvoudig vergelijken en een keuze maken. Het verdienmodel voor Google zit ‘m bij Google Shopping in cost per click (CPC). Dit houdt in dat retailers een vergoeding aan Google betalen wanneer een klant via Google Shopping op de productpagina van de desbetreffende webshop komt. Lees meer over: Google Shopping Actions: machtsgreep of machtsvertoon?.

Lees het originele artikel op Marketingfacts.nl

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *