Stimuleer de verkoop en bereik meer klanten met nieuwe Shopping-campagnes

Kopers zoeken op alle apparaten naar informatie over producten. Daarvoor hebben ze meer opties dan ooit tevoren: online zoeken, video’s met productreviews bekijken, blogposts lezen, in apps browsen, productbeoordelingen doornemen, enzovoort. Elk moment waarop iemand naar informatie zoekt, is voor u een nieuwe kans om uw product aan een potentiële klant te tonen. Maar met al deze verschillende kanalen, producten, technologieën en gegevens is het ook een uitdaging om de hedendaagse klant te bereiken en tegelijkertijd uw marketingdoelen te behalen.

Maak kennis met Shopping-campagnes die voor doelen zijn geoptimaliseerd

Met de volgende generatie Shopping-campagnes bent u optimaal op deze uitdaging toegerust. Maak gebruik van de kracht van automatisering en machine learning om uw conversiewaarde te maximaliseren. Als u bijvoorbeeld ‘opbrengst’ als uw conversiewaarde heeft ingesteld, wordt het voor doelen geoptimaliseerde campagnetype automatisch geoptimaliseerd op verschillende netwerken om ‘opbrengst’ te maximaliseren, binnen de grenzen van uw budget. Het nieuwe Shopping-campagnetype combineert ook in één campagne de kanalen die eerder beschikbaar waren via afzonderlijke Shopping-campagnes en remarketingcampagnes in het Display Netwerk. Zo kunt u uw bereik maximaliseren en wordt campagnebeheer eenvoudiger.
Daar waar Shopping-campagnes meer handmatige instelmogelijkheden blijven bieden, biedt het nieuwe Shopping-campagnetype een volledig geautomatiseerde oplossing om de verkoop te stimuleren en meer klanten te bereiken. Het beheer van uw Shopping-campagnes was nog nooit zo eenvoudig. 

Verhoog uw conversiewaarde met automatisering en machine learning

Naast signalen zoals intentie en context zijn er heel wat variabelen waarmee u rekening moet houden wanneer u belangrijke optimalisatiebeslissingen neemt. Het nieuwe Shopping-campagnetype is automatisch voor doelen geoptimaliseerd. Er is dus geen giswerk meer nodig bij de dagelijkse optimalisaties om uw marketingdoel te bereiken, of u nu simpelweg uw conversiewaarde wilt maximaliseren of dit met een specifiek rendement op advertentie-uitgaven (return on ad spend, ROAS) wilt doen. Onze systemen evalueren alle beschikbare signalen en gebruiken machine learning om te voorspellen hoe waarschijnlijk het is dat een zoekopdracht tot een conversie leidt. Zo kunt u uw budget optimaal benutten voor alle netwerken, producten en doelgroepen.
Vind meer klanten met een ongeëvenaard bereik
Het nieuwe Shopping-campagnetype combineert Shopping-campagnes en remarketingcampagnes in het Display Netwerk om uw advertenties op alle sites en netwerken van Google weer te geven. Bereik relevante en waardevolle potentiële klanten wanneer ze content bekijken op Google.com, het zoeknetwerk van Google, het Google Display Netwerk, YouTube en Gmail. 
Bespaar tijd en middelen met het nieuwe, complete Shopping-campagnetype
Het nieuwe, voor doelen geoptimaliseerde campagnetype heeft slechts één feed, één campagne en één remarketingtag. U hoeft dus alleen nog uw producten toe te voegen. Het is niet meer nodig om Shopping-campagnes en remarketingcampagnes in het Display Netwerk apart te beheren. Verdere campagne-instellingen, handmatige optimalisatie en bewerkelijk accountonderhoud zijn verleden tijd. Bij dit nieuwe Shopping-campagnetype worden automatisch uw biedingen geoptimaliseerd en de juiste doelgroepen geïdentificeerd. Bovendien wordt automatisch bepaald waar uw advertenties moeten worden getoond voor een maximale conversiewaarde. Wij doen al het zware werk, zodat u zich kunt richten op strategischere initiatieven.
Veelbelovende resultaten met de eerste partners uit de detailhandel
Het Braziliaanse Newlentes verkoopt beproefde, betrouwbare contactlenzen van hoge kwaliteit tegen betaalbare prijzen. Dit technologisch vooruitstrevende bedrijf was erg enthousiast over het uitgebreidere gebruik van automatisering en machine learning om resultaten te verbeteren. De lancering van het nieuwe Shopping-campagnetype leverde 57% meer opbrengst en een 61% hoger ROAS op. 
Het Turkse n11.com is een e-commerceplatform waarop een groot assortiment aan kleding, elektronica en huishoudelijke producten wordt aangeboden. Universele app-campagnes hadden al goede resultaten opgeleverd en het bedrijf wilde dus graag het nieuwe Shopping-campagnetype gebruiken om de prestaties te verbeteren. De opbrengst van n11.com groeide met 23% bij een 9% hogere ROAS.
Klaar om aan de slag te gaan?
Met de volgende generatie Shopping-campagnes kunt u de kracht van automatisering en gegevensgestuurde machine learning gebruiken om uw conversiewaarde te maximaliseren. Dit is de eerste van een hele reeks stappen om verkopers de tools te geven waarmee ze meer klanten kunnen bereiken in het huidige tijdperk (ook wel age of assistance genoemd). Het nieuwe campagnetype wordt in de komende weken beschikbaar gesteld in AdWords. Bekijk nu meer informatie.
Gepost door Nina Dikker. 

Lees het originele artikel

Leave a Comment