Achttien jaar geleden lanceerden we ons eerste advertentieproduct met een duidelijk doel: het mensen makkelijker maken om online in contact te komen met bedrijven. Als mensen zoeken naar milieuvriendelijke kantoorartikelen, benodigdheden voor quilten of een service zoals een boomhuttenbouwer, biedt dat ons de gelegenheid om waardevolle advertenties weer te geven die nuttig en relevant zijn voor dat moment. Dat idee was het begin van AdWords en heeft geleid tot de advertentie-opzet zoals we die vandaag de dag kennen.

Er is sindsdien echter veel veranderd. Mobiele apparaten spelen een grote rol in het dagelijks leven van mensen. Gebruikers schakelen snel van producten zoeken naar video’s kijken, door content browsen, games spelen en meer om zich te vermaken en taken uit te voeren. Marketeers hebben daardoor meer mogelijkheden om consumenten te bereiken via verschillende kanalen, schermen en indelingen.
Vandaag introduceren we nieuwe merken die een betere weerspiegeling vormen van de verschillende manieren waarop we adverteerders in contact brengen met consumenten. Deze nieuwe merken vereenvoudigen onze productportfolio en maken het adverteerders en uitgevers gemakkelijker om de complexe vraag te beantwoorden van wat de juiste oplossingen zijn voor hun bedrijf.

Nieuw: Google Ads

Ten eerste wordt Google AdWords nu Google Ads. Het nieuwe merk Google Ads vertegenwoordigt het hele scala aan advertentiemogelijkheden dat we tegenwoordig bieden (op Google Zoeken en in onze andere services, op partnersites en in apps) zodat u in contact kunt komen met de miljarden mensen die antwoorden vinden via Google Zoeken, video’s bekijken op YouTube, nieuwe plaatsen ontdekken via Google Maps, apps ontdekken op Google Play, door content op internet browsen en meer. 
Met name voor kleine bedrijven introduceren we een nieuw campagnetype in Google Ads waarmee het gemakkelijker dan ooit is om aan de slag te gaan met online advertenties. Hiermee worden de innovatie en machine learning-technologie van Google Ads ook beschikbaar gemaakt voor kleine bedrijven, zodat die resultaat kunnen genereren zonder al te veel tijd te investeren (die ze vervolgens weer in hun bedrijf kunnen steken). Ga voor meer informatie naar de Google Small Business-blog.
Houd de berichtgeving in de gaten voor andere campagnetypen die worden aangekondigd tijdens de keynote-speech op Google Marketing Live.

Nieuw: Google Marketing Platform

Daarnaast verbeteren we de samenwerkingsmogelijkheden voor zakelijke marketingteams door onze adverteerdersproducten voor DoubleClick en Google Analytics 360 Suite samen te brengen onder één merk: Google Marketing Platform. We hebben van marketeers gehoord dat het combineren van advertentie- en analysetechnologie grote voordelen heeft, waaronder meer inzicht in klanten en betere bedrijfsresultaten. Met Google Marketing Platform kunnen marketeers deze doelen bereiken doordat het platform voortbouwt op bestaande integraties tussen Google Analytics 360 Suite en DoubleClick Digital Marketing. Via het platform kunnen marketeers op één plaats digitale media plannen en kopen en de klantfunctionaliteit meten en optimaliseren. Ga voor meer informatie naar de Google Marketing Platform-blog.
Als onderdeel van Google Marketing Platform kondigen we ook Display & Video 360 aan. Display & Video 360 is een combinatie van en vervolg op DoubleClick Bid Manager, Campaign Manager, Studio en Audience Center. Hiermee kunnen advertentie-, bureau- en mediateams samenwerken om op één plaats volledige advertentiecampagnes uit te voeren. We maken in de komende weken meer bekend over Display & Video 360, onder andere in een demonstratie tijdens de keynote-speech op Google Marketing Live.

Nieuw: Google Ad Manager

Tot slot weten we dat uitgevers tegenwoordig op een andere manier inkomsten genereren met hun content. Nu mensen content bekijken via verschillende schermen en adverteerders steeds meer behoefte hebben aan programmatic toegang, moeten uitgevers hun bedrijven gemakkelijker en efficiënter kunnen beheren. Daarom werken we al drie jaar aan de samenvoeging van DoubleClick for Publishers en DoubleClick Ad Exchange in één compleet en uniform platform onder een nieuwe naam: Google Ad Manager. We zijn blij dat we door deze ontwikkelingen nog meer voor onze partners kunnen doen: ze kunnen op een efficiëntere manier meer geld verdienen wanneer mensen video’s kijken, games spelen of interactie met content hebben, ongeacht op welke manier adverteerders met hen samenwerken. Ga voor meer informatie naar de Google Ad Manager-blog.

In de toekomst

Hoewel onze merken veranderen, verandert er niets aan onze missie om nuttige, relevante advertenties te bieden op een manier die privacy respecteert. We zorgen ervoor dat al onze advertentieproducten en -platforms mensen transparantie en zinvolle keuzes bieden voor de advertenties die ze te zien krijgen. Adverteerders en uitgevers kunnen er dus op vertrouwen dat hun digitale advertenties veilig zijn voor hun merken en consumenten. 
De merken Google Ads, Google Marketing Platform en Google Ad Manager worden komende maand uitgerold in onze producten.
Op Google Marketing Live vertellen we meer over onze nieuwe advertentiemerken en over allerlei nieuwe oplossingen voor Ads, Analytics en Platforms waarmee u het succes van uw bedrijf kunt vergroten. Registreer u nu om live mee te kijken op 10 juli om 18:00 uur CEST.
Gepost door Maura Moss.

Lees het originele artikel

0