Geboorteverlof XL: meer verlof voor partner

Vanaf januari 2019 is de Wet Invoering Extra Geboorteverlof (WIEG) van kracht. Dit houdt in dat ouders na de komst van een baby meer tijd samen met hun kind krijgen. Voor kersverse partners was het kraamverlof van twee dagen al een bekend begrip. Nu is dat aantal dagen wettelijk verhoogd naar vijf dagen. De Nieuwe Zaak doet daar nog een schepje bovenop en biedt het dubbele: maar liefst 10 dagen betaald verlof. Omdat een goede start juist ook voor vaders/partners belangrijk is en De Nieuwe Zaak daar graag ruimte voor geeft!

Wat is er wettelijk veranderd?

Het geboorteverlof voor partners is veranderd van twee dagen naar eenmaal het aantal werkuren per week. Als je bijvoorbeeld een werkweek van 40 uur hebt, heb je recht op een betaald geboorteverlof van 40 uur. Bij De Nieuwe Zaak heb je recht op een verdubbeling van deze uren. Je kunt deze verlofdagen naar eigen inzicht opnemen, maar wel binnen 4 weken na de geboorte.

Wil je meer weten over De Nieuwe Zaak als werkgever? Ga naar werkenbijdenieuwezaak.nl!

Het bericht Geboorteverlof XL: meer verlof voor partner verscheen eerst op De Nieuwe Zaak.

Lees het originele bericht op www.denieuwezaak.nl

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *