Kick off Shopping Tomorrow programma was een groot succes!

Expertgroep Next level B2B e-commerce van start

Op woensdag 29 mei is het nieuwe onderzoeksjaar van Shopping Tomorrow van start gegaan. Bijna vierhonderd e-commerce-experts verzamelden zich op een zonnige Nyenrode Business University om de aftrap van de expertgroepen mee te maken. Dit jaar organiseert PostNL samen met De Nieuwe Zaak de expertgroep Next Level B2B e-commerce. Dat doen we gezamenlijk omdat we beide zien dat er veel ontwikkelingen zijn in de B2B e-commerce markt, maar ook veel vragen over hoe de juiste stappen te zetten voor producenten, groothandels en leveranciers. We hebben de handen in één geslagen om via het onderzoeksprogramma van Shopping Tomorrow een inspirerende club mensen bij elkaar te brengen om hiermee aan de slag te gaan. Tot aan januari 2020 komt de expertgroep een 6-tal keer bij elkaar en delen we de learnings in deze blog.

Na een ijzersterk plenair ochtendprogramma stond de middag in het teken van onze eerste meeting met de experts uit onze groep. Daar hebben we op een leuke manier kennis met elkaar gemaakt. Naast de achtergrond van een ieder en de huidige functie, weten we ook wat de gaafste vakantie was en de grootste blunder. Altijd een fijne binnenkomer, die maakt dat je elkaar op een andere manier leert kennen. Conclusie die we mogen trekken is dat we een hele leuke groep mensen bij elkaar hebben uit hele verschillende branches. Zoals technische groothandels, food & horeca en groothandels in health.

 

Afstemming over onze aanpak

Daarnaast hebben we de eerste stappen gezet in het beantwoorden van onze hoofdvraag ‘Hoe profiteer je maximaal van het groeipotentieel dat B2B e-commerce biedt en welke stappen moet je daarvoor zetten?’ De inhoud hebben we bewust even wat meer op de achtergrond gelaten om eerst de aanpak goed af te stemmen. Vooraf had iedereen een enquête ingevuld en die gaf al goed richting in de focus van aandachtsgebieden die we willen onderzoeken. Jurriën gaf uitleg bij het transformatiemodel dat we gaan gebruiken, met elkaar hebben we de accenten bepaald. Waarbij we er voor kiezen om in de volgende meeting ver vooruit te kijken, en we onze onderzoeksvraag bekijken vanuit het jaar 2025. Waar staan we dan en welke stappen hebben we nodig om daar te komen.

Het was een erg leuke en inspirerende middag die het maakt dat we staan te trappelen om de inhoud met de experts in te duiken. Kortom een mooie uitgangspositie voor de komende sessies! De eerst volgende is op donderdag 20 juni bij PostNL in Nieuwegein.

Benieuwd naar de impressie? Check het filmpje hier!

Het bericht Kick off Shopping Tomorrow programma was een groot succes! verscheen eerst op De Nieuwe Zaak.

Lees het originele bericht op www.denieuwezaak.nl

Leave a Reply