Expertsessie 2 van het Shopping Tomorrow programma was groot succes!

#2 Scenarioplanning

Donderdag 20 juni kwam onze expertgroep “Next level B2B e-commerce” voor de tweede keer samen. Dit keer bij het distribueercentrum van PostNL in Nieuwegein. De sessie stond in het teken van scenarioplanning: Hoe shopt de B2B klant in 2025?

Na een theoretisch kader zijn we in 4 groepen gekomen tot verschillende assen gekomen waarop we change voor de komende vijf tot tien jaar verwachten. Een voorbeeld daarvan is de ‘impact van algoritmes’ vs ‘impact van duurzaamheid’. Of ‘de rol van de tussenpersoon’ vs ‘de mate van IoT’.

Nadat de assen waren bepaald, zijn de scenario’s ingevuld. Even het ‘hier en nu’ loslaten en de toekomst inkijken gaf mooie inzichten en waardevolle gesprekken. Want; bestaat B2B nog wel als de B2B shopper ook consument is? En als algoritmes de vrije keuze inperken maar wel de meest groene bedrijven selecteren om zaken mee te doen? Of juist algoritmes die de laagste prijs nastreven en een race to the bottom inzetten?

In alle scenario’s verandert er veel voor bedrijven. Van hun positie in de keten tot aan de veranderingen die op IT vlak nodig zijn om klaar te zijn voor de toekomst.

De ochtend hebben we afgesloten met een vooruitblik op sessie #3. Hierin nemen we de scenario’s van 2025 als uitgangspunt en kijken we wat er nu nodig is om in te spelen op de ontwikkelingen. Te beginnen met het onderwerp; Klantinzicht.

Back to reality middels een rondje over de vloer
Michel Palm en Alex de Groot brachten een leuke break met de rondleiding over de vloer van PostNL. En tijdens de rondleiding ontstonden er leuke gesprekken met de experts over de manier waarop zij met logistiek omgaan. Van nieuwe API koppelingen, tot pro-actief informeren van verzendinformatie. En natuurlijk leuk dat een groot aantal experts hun eigen pakketten voorbij zagen komen over de band!

Het was weer een mooie en inspirerende ochtend die door de experts met een 8,6 beloond werd! Benieuwd naar de impressie? Check het filmpje hier!

Het bericht Expertsessie 2 van het Shopping Tomorrow programma was groot succes! verscheen eerst op De Nieuwe Zaak.

Lees het originele bericht op www.denieuwezaak.nl

Leave a Comment