What we’re reading – Inzicht in de waarde van paid search

Afgelopen week las Frank Beke (Data Scientist bij De Nieuwe Zaak) een interessant voorbeeld van hoe een “natuurlijk” experiment je kan helpen om de waarde van paid search inzichtelijk te maken. Adidas kwam erachter dat een focus op efficiëntie in plaats van effectiviteit bij hen heeft geleid tot een overmatige focus op ROI en investeren in digitale en performance marketing, ten koste van merkopbouw. Adidas werkt nu aan wat het juiste media- en attributiemodel is.

Heb jij zicht op de effectiviteit van je marketing budget? En benieuwd naar de insights die Adidas voor zichzelf verkreeg?

Lees meer

Het bericht What we’re reading – Inzicht in de waarde van paid search verscheen eerst op De Nieuwe Zaak.

Lees het originele bericht op www.denieuwezaak.nl

Leave a Reply