Waarom BigCommerce voor jouw organisatie interessant kan zijn

Voor retailers is online verkopen de normaalste zaak van de wereld. Ook ontdekken steeds meer merkfabrikanten en groothandels dat het hebben van een e-commerce platform veel voordelen met zich meebrengt. De vraag is dus niet meer óf organisaties moeten digitaliseren, maar hoe het digitaliseren wordt vormgegeven.

Maar, waar begin je? Hoe kun je bepalen welk e-commerce platform voor jouw organisatie de beste keuze is? En hoe weet je of je de juiste investering maakt? De kosten van de nieuwste technologieën op het gebied van e-commerce zijn fors en voordat je webshop live staat ben je zo een jaar verder. Je wilt liever snel starten, zonder een ontzettend grote investering te doen. Herken jij je hierin? Dan is de kans groot dat het platform BigCommerce goed bij jouw organisatie past.

Wat is BigCommerce?

BigCommerce is een een flexibel, open SaaS e-commerce platform. Hiermee ontwikkel en beheer je een betaalbare en aanpasbare webshop. Daarnaast kun je een gepersonaliseerde online ervaring voor je klant creëren. Dit alles zonder in te leveren op veiligheid, schaalbaarheid en stabiliteit. De focus ligt hierbij altijd op een optimale shopping- en merkervaring. Kortom: een online platform waarin jouw klant centraal staat en waar je organisatie van groeit.

De voordelen van BigCommerce

BigCommerce onderscheidt zich op veel vlakken van concurrenten. We lichten een aantal voordelen toe:

 • Moderne architectuur
  BigCommerce is gemakkelijk in te zetten met moderne, mobile-first PWA technologieën. Geen gedoe met lastige updates, maar realtime je webshop beheren. Doordat het platform mobile-first opgezet is, heeft je klant op ieder device de beste ervaring. Van mobiel tot desktop: alles werkt naar behoren.
 • Lage Total Cost of Ownership
  Door de snelle livegang van je webshop houd je de Total Cost of Ownership (TCO) laag. Zo blijf je niet hangen in de ontwikkelfase, maar staat de eerste versie van je webshop snel online.
 • Flexibele interface
  BigCommerce is een ontzettend gebruiksvriendelijk platform. De interface van je online platform is namelijk gemakkelijk aan te passen voor verschillende gebruikers.
 • Naadloze integraties
  Met BigCommerce realiseer je perfecte integraties met jouw ERP of PIM. Zo zet je alle data gemakkelijk over naar je webshop.
 • Headless mogelijkheden
  De headless architectuur van BigCommerce geeft je de keuzevrijheid om tools te kiezen die passen bij jouw organisatie. Zo kun je een unieke ervaring voor je klant creëren.
 • BigCommerce apps
  BigCommerce heeft een marketplace met standaard apps. Dit houdt in dat je jouw webshop gemakkelijk kunt uitbreiden naar marketplaces, zoals Amazon.

Officieel partner

De Nieuwe Zaak is Preferred en Certified Partner van BigCommerce. Dat brengt mooie voordelen met zich mee! Dit partnerschap houdt in dat we:

 • gecertificeerde ontwikkelaars in huis hebben;
 • als eerste worden meegenomen in de ontwikkelingen van de BigCommerce roadmap;
 • toegang hebben tot bèta programma’s voor nieuwe features;
 • inspraak hebben in de (nieuwe) features die voor onze klanten belangrijk zijn.

Hoe implementeren we BigCommerce?

Bij iedere BigCommerce implementatie hanteren we de volgende stappen:

 1. Deep-dive sessie
  We bepalen de fit van jouw wensen en brengen dit samen met de BigCommerce oplossing.
 2. Discovery fase
  We realiseren doelstellingen, klantbehoeften, UX ontwerp en de scope van het project.
 3. Implementatie
  Tijd om te implementeren. Het resultaat is een complete functionele webshop.
 4. Integraties
  De realisatie van de integraties met externe systemen, zoals een ERP of PIM.
 5. Livegang en migratie
  Met een redirect plan en de laatste controles zorgen we voor een soepele overgang.
 6. Doorontwikkeling
  Maak gebruik van updates van je platform en zorg voor groei met krachtige marketingcampagnes

Hoe BigCommerce jouw organisatie laat groeien

Door voor BigCommerce te kiezen, hou je meer tijd over voor het genereren van omzet en minder tijd aan controleren en beheren van jouw omzet. Dat is mogelijk door de volgende aspecten.

 • Ongeëvenaarde uptime
  BigCommerce beschikt over een toonaangevende uptime met een mediaan van 99,99%, wat inhoudt dat je webshop altijd beschikbaar is voor je klanten.
 • Sterke beveiliging
  Veilig winkelen is ontzettend belangrijk. Daarom is BigCommerce onderworpen aan de strengste beveiligingscontroles om certificering te behalen voor ISO/IEC 27001 en PCI DSS 3.2 niveau 1. Het resultaat? Je kunt erop vertrouwen dat je data en klantgegevens beveiligd worden met de allerbeste beveiligingsprotocollen.
 • Prestaties
  Snel, betrouwbaar en veilig. BigCommerce maakt gebruik van het Google Cloud Platform om klanten te voorzien van gelaagde beveiliging, onovertroffen bandbreedte en razende snelheid. De serverrespons is 20% sneller dan bij andere toonaangevende e-commerceplatforms en het ingebouwde Akamal Content Delivery Network (CDN) zorgt voor een verdere beveiliging en verbetering van de digitale klantervaring.

Het gebruik van BigCommerce kent dus veel voordelen. De unieke aanpak met stappenplan, de vele voordelen en prestaties staan voor dit platform centraal. Ben je klaar voor de volgende stap? We gaan graag samen met jou op zoek naar de mogelijkheden. Bouwen, innoveren en groeien zijn de pijlers waar we op richten.

Ben je benieuwd of BigCommerce jou kan helpen om groei te realiseren met jouw organisatie? Neem dan contact op met onze experts.

Contact opnemen

Het bericht Waarom BigCommerce voor jouw organisatie interessant kan zijn verscheen eerst op De Nieuwe Zaak.

Lees het originele bericht op www.denieuwezaak.nl