Voordelig mobiel je webwinkel beheren? Zo doe je dat!

Om goed je webshop te kunnen beheren heb je natuurlijk een laptop of desktop nodig, maar om altijd de winkel open te houden is een goede telefoon ook cruciaal. Vanaf een smartphone kun je immers al veel regelen en op vele berichten snel reageren. In deze dure tijden kunnen echter de kosten voor een smartphone hoog oplopen, zeker wanneer je voor de laatste versie gaat inclusief ruim abonnement. Dit is echter niet altijd nodig, ook als webshopeigenaar kun je zeer voordelig online zijn. Welke opties goede keuzes zijn?

Net niet het nieuwste

Wanneer je online gaat kijken naar telefoons van de bekende merken zul je zien dat je al snel bij de meest recente uitgave komt. Deze worden namelijk enorm gehypet en zijn het paradepaardje van het merk. Grote campagnes worden eraan gewijd. Maar die campagnes moeten natuurlijk ook betaald worden, en deze laatste versies van de telefoons zijn dan ook direct de duurste. Je betaalt namelijk ook gewoon een stuk marketing en merken weten maar al te goed hoe ze moeten inspelen op jouw gevoel. Door dit niet te doen maar juist voor een nét iets ouder type te gaan, zul je zien dat de prijzen veel lager zijn. Zo is er de samsung a53, een toestel van topkwaliteit tegen een voordeligere prijs dan de laatste lancering. En of je inlevert op functionaliteiten in relatie tot je webshop? Zeker niet!

Iets onbekender

Wanneer je bijvoorbeeld voor je webshop veel foto’s maakt met je telefoon, is het aan te raden ook eens te kijken naar de minder bekende merken. Deze zijn vaak veel voordeliger doordat je niet meebetaalt aan ‘de naam’ van het merk, maar doen je daarentegen wel versteld staan qua funcitonaliteit. Zo is er de Xiaomi redmi note 11 welke voorzien is van topkwaliteit camera’s en beeldscherm. Een perfect optie om Instagram en Facebook posts mee te maken, maar wel tegen een lager tarief dan je gewend bent. Dus wees niet bang voor het onbekende en verdiep je in de minder grote merken. Deze doen je vaak versteld staan.
Kortom, een telefoon voor het onderhouden van je webshop vraagt andere tools dan een ‘gewone’ smartphone. Dat je hiermee altijd meteen voor het duurste moet gaan? Dat zeker niet. Met bovenstaande tips kun jij op afstand je online winkel managen en open houden zonder dat je daarvoor de hoofdprijs betaalt!

Lees het originele artikel op WebwinkelCommunity.nl