Hoe gaat een SEO Bureau te werk?

Als bedrijf is het nooit verkeerd om om hulp te vragen. Door enkel intern te werken, beperk je je visie; een andere bedrijf durft vaak kritische vragen te stellen waar je zelf misschien wel helemaal niet op gekomen was. Een voorbeeld van zo’n ander bedrijf is een SEO Bureau: een bedrijf dat je helpt om een goede positie in Google te vergaren. We vertellen je in deze blog hoe een SEO Bureau te werk gaat!

Je huidige status

Eerst wordt er een stapje terug genomen en wordt er gekeken naar jouw huidige status. Waarschijnlijk voer je al werkzaamheden door op dit gebied, dus is het eerst belangrijk om te kijken hoe goed deze al scoren. Daarnaast wordt er ook gekeken naar je concurrenten: wat doen zij en in hoeverre slagen zij erin je doelgroep te bereiken. Door al deze factoren naast elkaar te leggen, ontstaat er een fundatie om een strategie op te baseren. Je hebt nu gegevens en kunt dus gericht te werk gaan. 

Jouw SEO strategie

Aangezien SEO voor elke website verschilt, kun je niet dezelfde strategie hanteren voor elk bedrijf. Het SEO Bureau Traffic Today realiseert zich dit als geen ander, waardoor zij ervoor zorgen dat je strategie uniek is en past bij wat je wil en waar je al bent. Er wordt in je strategie een koppeling gemaakt naar verschillende diensten, zoals:

  • Content optimalisatie: hierbij kun je denken aan het herschrijven van tekst zodat ze SEO-vriendelijker zijn, maar ook aan de plaatsing van buttons, visuals en andere visuele elementen die conversie aanmoedigen.
  • Linkbuilding: misschien slaagt Google er nog niet in een logische opbouw in je website te vinden, dan is het zaak om via linkbuilding dit te regelen. Je neemt een stap terug, zorgt voor een heldere structuur in zowel je menu als je teksten en geniet van de resultaten.
  • Technische SEO: zit het probleem van jouw website voornamelijk in de technische kant van SEO, dan zorg je ervoor dat dit wordt aangepast. Hierbij kun je denken aan de laadsnelheid van je website, aan de kwaliteit van je foto’s, etc.

Uitvoering!

Uiteindelijk de meest enthousiasmerende stap van je SEO-proces, aangezien nu écht de resultaten zichtbaar gaan worden. Aangezien je nu het SEO Bureau toch al ingeschakeld hebt, is het logisch om met ditzelfde bureau verder te gaan op het gebied van uitvoering. Neem dus gelijk contact op met Traffic Today en begin je samenwerking direct!

Lees het originele artikel op WebwinkelCommunity.nl