6 Ahrefs alternatieven voor een online marketing bureau

Als online marketing bureau is het van essentieel belang dat je beschikt over de juiste tools om je werk goed te kunnen doen. Een van de meest populaire tools onder marketeers is Ahrefs, maar er zijn ook andere opties die zeker de moeite waard zijn om te overwegen. Zeker omdat Ahrefs steeds duurder aan het worden is. In dit artikel geef ik de 6 beste Ahrefs alternatieven voor online marketing bureaus.

SE Ranking

SE Ranking is een krachtige SEO-tool die bedrijven helpt om hun online aanwezigheid te verbeteren en hun website hoger in de zoekresultaten te krijgen. Met deze tool kunnen gebruikers de prestaties van hun website volgen, zoekwoorden analyseren en een geoptimaliseerde strategie ontwikkelen om betere resultaten te behalen.

Hieronder kun je direct gratis testen!

SEMrush

SEMrush is een all-in-one tool die zich richt op SEO, PPC, content marketing en social media management. Het biedt vergelijkbare functies als Ahrefs, zoals backlink analyse en keyword research, maar heeft daarnaast ook extra functionaliteiten voor advertenties en social media management. Met SEMrush kun je bijvoorbeeld zien welke advertenties je concurrenten draaien en hoe ze presteren.

Een groot voordeel van SEMrush is dat het data verzamelt uit verschillende bronnen, waaronder Google Analytics en Google Search Console. Dit geeft je een compleet beeld van hoe jouw website presteert in zoekmachines en waar verbeterpunten liggen.

Moz Pro

Moz Pro is een bekende naam in de wereld van SEO-tools en biedt vergelijkbare functies als Ahrefs op het gebied van backlink analyse en keyword research. Wat Moz Pro onderscheidt van andere tools is de focus op het meten van domein autoriteit (DA) en pagina autoriteit (PA). Hiermee krijg je inzicht in hoe sterk jouw website of specifieke pagina’s zijn ten opzichte van concurrenten.

Daarnaast biedt Moz Pro ook een handige feature genaamd ‘Keyword Explorer’, waarbij je nieuwe keywords kunt ontdekken op basis van zoekopdrachten en gerelateerde zoekwoorden.

Majestic

Majestic biedt robuuste backlink analyse tools en heeft een van de grootste backlink databases ter wereld. Het is vooral handig voor het vinden van nieuwe linkmogelijkheden en het monitoren van concurrenten. Daarnaast biedt het ook functies voor keyword research en website verkeer analyse.

Een unieke feature van Majestic is ‘Trust Flow’ en ‘Citation Flow’. Dit zijn scores die aangeven hoe betrouwbaar (Trust Flow) en invloedrijk (Citation Flow) een website of pagina is op basis van links. Hiermee kun je snel zien welke websites waardevol zijn om mee samen te werken of naar te linken.

SpyFu

SpyFu richt zich voornamelijk op PPC-advertenties, maar biedt daarnaast ook competitor research tools voor SEO. Met SpyFu kun je bijvoorbeeld zien welke keywords jouw concurrenten gebruiken in hun advertenties, hoeveel ze uitgeven aan advertenties en wat hun beste presterende advertenties zijn.

Op SEO-gebied biedt SpyFu onder andere een ‘Keyword Gap’-tool waarmee je kunt zien welke keywords jouw concurrenten ranken voor, maar jij nog niet. Hierdoor kun je snel nieuwe kansen ontdekken om hoger te ranken in zoekmachines.

Serpstat

Serpstat is een all-in-one tool voor SEO-, PPC-, content marketing- en competitor research. Het biedt vergelijkbare functies als Ahrefs, zoals backlink analyse, keyword research en site audit tools, maar heeft daarnaast ook extra functionaliteiten zoals ‘Rank Tracker’ om posities in zoekmachines bij te houden.

Een handige feature van Serpstat is de ‘Competitor Analysis’-tool, waarmee je snel kunt zien welke keywords jouw concurrenten ranken voor en hoe sterk hun backlink profiel is. Hierdoor kun je gerichter werken aan het verbeteren van jouw eigen website.

Conclusie

Er zijn verschillende Ahrefs alternatieven beschikbaar die vergelijkbare functies bieden en soms zelfs extra functionaliteiten hebben. Het is belangrijk om te kijken naar wat voor jouw specifieke doeleinden belangrijk is en welke tool het beste aansluit bij jouw wensen en budget. SEMrush, SE Ranking, Moz Pro, Majestic, SpyFu en Serpstat zijn in ieder geval allemaal goede opties om te overwegen als online marketing bureau.

Lees het originele artikel op WebwinkelCommunity.nl