4 handige tips voor het aanvragen van een bedrijfslening

Wil je graag investeren in je bedrijf, maar ontbreekt het je momenteel aan de financiële middelen? Dan kun je nog even wachten en op een later moment alsnog investeren. Toch hoeft dit niet, want je kunt ook een bedrijfslening aanvragen. Je leent in dat geval geld om in je bedrijf te steken. Wie voor het eerst zo’n lening aanvraagt, weet waarschijnlijk niet waar hij precies rekening mee moet houden. Daarom staan hieronder 4 handige tips voor het aanvragen van een bedrijfslening op een rijtje.

1. Bepaal eerst wat de beste financiering voor je bedrijf is
Ondernemers die een bedrijfslening aan willen vragen, kunnen uit verschillen financieringsvormen kiezen. Kies nooit lukraak een zakelijke financiering, maar bepaal eerst wat de beste optie is voor je bedrijf. Doe je dit niet? Dan maak je misschien een keuze waar je later spijt van krijgt.

Wie op zoek is naar financiële middelen om een langlopende investering in zijn bedrijf te financieren, vraagt een zakelijke lening aan. Voor het oplossen van een tijdelijk tekort aan liquide middelen of om de dagelijkse uitgaven voor je bedrijf te betalen, is zakelijk krediet de beste keuze. Ben je van plan een bedrijfspand te kopen? Vraag dan een zakelijke hypotheek aan.

2. Leen niet meer dan je nodig hebt
Op het moment dat je een bedrijfslening aanvraagt, is het handig om te weten hoeveel geld je nodig hebt. Toch vragen veel ondernemers een zakelijke financiering aan zonder te weten hoeveel ze willen lenen. Het gevolg hiervan is dat er vaak meer geleend wordt dan nodig. Je ziet hier misschien niet direct een probleem in, maar er zitten wel degelijk nadelen aan. Je betaalt namelijk onnodig veel voor een bedrijfslening als je meer leent dan je nodig hebt. Dit is zeker het geval als je een zakelijke lening afsluit. Bij deze financieringsvorm betaal je namelijk rente over het hele bedrag dat je leent. Bereken daarom eerst hoeveel je nodig hebt en vraag dan pas een bedrijfslening aan.

Heb je zelf een financiële buffer opgebouwd? Dan kun je ook overwegen om een deel eigen geld in te brengen. Het grote voordeel hiervan is dat je minder geld hoeft te lenen, waardoor je maandlasten lager uitvallen. Zorg er altijd voor dat je genoeg geld achter de hand houdt voor onvoorziene kosten. Je verkleint zo de kans dat je in de financiële problemen komt.

3. Houd rekening met de rente
Je hebt de slogan ‘geld lenen kost geld’ vast weleens voorbij horen komen aan het einde van een reclame van een geldverstrekker. Hiermee willen zij je erop attenderen dat je rente betaalt over een lening. Hierdoor betaal je altijd meer terug dan je leent. Veel ondernemers zijn hiervan op de hoogte, maar toch wordt er niet altijd rekening mee gehouden. Het risico hiervan is dat je maandlasten hoger uit kunnen vallen dan je voorhand verwacht had. Houd daarom altijd rekening met de rente voordat je een bedrijfslening aanvraagt.

4. Dien online een aanvraag in
Of het nu om de aanvraag van zakelijk krediet of een bedrijfslening gaat, het is verstandig om online een aanvraag in te dienen. Je kunt alles dan namelijk vanuit je luie stoel regelen. Je beantwoordt de vragen en levert de benodigde documenten aan, waarna je een aanbod op maat ontvangt van een geldverstrekker. Ga je hiermee akkoord en teken je de overeenkomst? Dan is de bedrijfslening actief.

Lees het originele artikel op WebwinkelCommunity.nl