Catch-up met Chantal Smink: van keywords tot merkstrategie

In de veranderende wereld van SEO is het cruciaal om bij te blijven en je aan te passen. In ons gesprek delen we inzichten. We duiken in de evolutie van SEO, de veranderingen in bijvoorbeeld affiliate marketing, omdat deze flink geraakt zijn de in de laatste updates, en benadrukken het belang van behulpzame, authentieke content en een sterke merkidentiteit.

SEO in 2023 & wat is QPAFFCGMIM?

SEO is een veld dat voortdurend in beweging is. In een recente discussie met Chantal Smink, een gerespecteerde SEO-collega en auteur, hebben we de huidige trends en veranderingen in SEO verkend.

Casual Catch-up met Chantal Smink

Wat we bespraken

We begonnen met een reflectie op onze eigen ervaringen in SEO. Ik ben sinds 2003 actief in dit veld, en de transformaties zijn opmerkelijk. Waar SEO ooit draaide om keywords en linkbuilding, is de focus nu verschoven naar een meer klantgerichte benadering.

Chantal benadrukte het belang van het creëren van content die gericht is op de klant, in plaats van SEO. Dit is een cruciaal inzicht in de hedendaagse SEO-strategie: het gaat om het vervullen van de werkelijke behoeften(QPAFFCGMIM) van de klant, niet enkel om het scoren in zoekmachines.

Een ander belangrijk punt van discussie was het belang van merknaam en branding in SEO. Een sterke merkidentiteit is essentieel geworden in een tijdperk waar content, techniek en links niet langer de enige bepalende SEO-factoren zijn. Let op, ik zeg hier heel bewust ‘links’, zelf praat ik altijd over populariteit en dat juist de verschuiving die al heel lang plaatsvindt en nu verder doorgetrokken wordt.

We spraken ook over de veranderingen in affiliate marketing. Het is duidelijk dat er nu bij Google een grotere nadruk ligt op het leveren van waarde en unieke inhoud. Het gaat niet meer om het simpelweg genereren van clicks met (generieke) content; moderne affiliates moeten nu diepgaande, authentieke en informatieve content bieden. Deze verschuiving weerspiegelt de bredere trend in SEO naar kwalitatieve, gebruiker-gecentreerde inhoud. Google’s signalen en systemen geven voorkeur aan content die echt waarde toevoegt voor de gebruiker, waardoor affiliates die oppervlakkige (SEO) content produceren minder kans hebben om hoog te scoren in Google. Dit vereist een aanzienlijke investering in tijd en expertise, maar de potentie voor duurzaam succes en geloofwaardigheid is veel groter en breder dan SEO alleen.

De noodzaak van expertise, authenticiteit en vertrouwen werd ook benadrukt. Met zoekmachines die steeds geavanceerder worden in het herkennen van kwaliteitscontent, is het essentieel dat de inhoud betrouwbaar, authentiek en deskundig is.

SEO is in een constante staat van evolutie. De focus ligt nu meer op het merk, authenticiteit en het bieden van echte waarde aan klanten. Het is van belang om voortdurend te leren en SEO-strategieën aan te passen aan deze snel veranderende wereld.

Takeaways

  1. Focus op diepgaande Content: Investeer tijd in het creëren van inhoud die verder gaat dan oppervlakkige productbeschrijvingen of reviews. Zorg voor gedetailleerde analyses en authentieke gebruikerservaringen die aantoonbaar zijn.
  2. Ken je producten: Verdiep je grondig in de gebruikers en producten die je promoot. Dit betekent echt begrijpen wat je verkoopt en wat de gebruiker nu zou willen weten, zodat je betrouwbare en nuttige informatie kunt bieden.
  3. Bouw aan je merk: Ontwikkel een sterke merkidentiteit voor je site. Dit helpt bij het opbouwen van vertrouwen en herkenbaarheid bij je publiek.
  4. SEO tactieken aanpassen: Houd rekening met de laatste SEO-trends en pas je tactieken hierop aan. Dit betekent voortdurend leren en evolueren met de markt.
  5. Kwaliteit boven kwantiteit: Kies voor kwalitatief hoogstaande content boven het simpelweg publiceren van grote hoeveelheden content. Google waardeert en beloont kwaliteit meer dan ooit maar kijkt ook naar de algemene lijn in je website. Heb je veel ‘mindere’ content, dan heeft ook je goede content daar last van.
  6. Gebruiker centraal: Plaats de behoeften en vragen van de gebruiker centraal in je contentstrategie. Dit verhoogt de relevantie en waarde van je content voor je doelgroep. Maar bedenk je ook dat algemene informatie prima door Google zelf getoond kan worden. Wat voeg jij toe?

En wat is nou dat QPAFFCGMIM?

Dat kun je het beste bij Chantal zelf lezen. QPAFFCGMIM uitgelegd door de bedenker is stukken beter als het herkauwen van goede ideeën en dupliceren van content. Spaarzaam met Google’s crawlbudget en bits zijn vandaag de dag is misschien ook nog wel een goede tip!

Was dit artikel behulpzaam?

.thumb-up-cls-1{fill:#c9c9c9;}.thumb-up-cls-2{fill:#e1e1e1;}.thumb-up-cls-3{fill:#676767;}

.thumb-down-cls-1{fill:#c9c9c9;}.thumb-down-cls-2{fill:#e1e1e1;}.thumb-down-cls-3{fill:#676767;}


Bedankt voor je feedback!

Dit artikel: Catch-up met Chantal Smink: van keywords tot merkstrategie verscheen het eerst op chapter42.com.

Lees het originele artikel op Chapter42.nl