De beste SEO tools voor je webshop

Een van de cruciale aspecten voor elke webshop is SEO, dat helpt bij het aantrekken van gekwalificeerd organisch verkeer naar de online winkel. Deze tools helpen je ook om waardevolle inzichten en gegevens te ontvangen die je zullen begeleiden bij het optimaliseren van de site en de inhoud in zoekmachines met een hogere rang en zichtbaarheid. Dit vergroot de kans dat potentiële consumenten je leren kennen door te zoeken naar producten en diensten die je aanbiedt. Verbeter je ranking in Google door een van deze SEO tools te gebruiken voor je webshop, ze werken in ieder
geval allemaal als een tierelier. 

Ahrefs

Ahrefs is een zeer prominente SEO tool, vooral bekend om zijn uitgebreide backlink onderzoeksmogelijkheden. Het biedt echter ook een complete set e-commerce SEO-tools waar je website van kan profiteren. De Keyword Explorer-functie voorziet je van uitgebreide zoekwoordgegevens, zoals maandelijkse zoekvolumes, kosten per klik, scores voor moeilijkheidsgraad van zoekwoorden, zoektrends en seizoenspatronen. Met deze inzichten kun je de meest winstgevende zoekwoorden met het hoogste potentieel identificeren die je kunt targeten op basis van zoekgedrag en moeilijkheidsgraad. Vervolgens kun je pagina’s rondom deze voorwaarden optimaliseren. Gedetailleerde backlinkanalyse is een van de belangrijkste sterke punten van Ahrefs. Het onthult mogelijkheden voor directe linkbuilding door het backlinkprofiel van concurrenten te analyseren – aantal verwijzende domeinen, ankertekst, domeinautoriteit en andere statistieken. Je kunt ook je eigen bestaande backlinks controleren om de kwaliteit te beoordelen en de tactieken die de beste links genereren, te verdubbelen.

SEMrush

Een van de beste alles-in-één pakketten voor digitale marketing waarmee je je online zichtbaarheid kunt maximaliseren, is SEMrush. Het heeft soepel sterke SEO-functies zoals trefwoordonderzoek, site-audits, rangmonitoring en concurrentieanalyse in één product geïntegreerd. Met zijn uitgebreide eigen database en uitgebreide functieset is SEMrush een van de meest robuuste SEO-suites die momenteel beschikbaar zijn. Het biedt bruikbare gegevens om de inhoud en pagina’s van je online winkel te optimaliseren rond trefwoorden met een hoog potentieel waarnaar klanten daadwerkelijk
zoeken. SEMrush maakt gedetailleerd trefwoordonderzoek en -analyse mogelijk om waardevolle zoektermen te ontdekken die verband houden met je producten of diensten. Je kunt maandelijkse zoekvolumes, moeilijkheidsscores voor zoekwoorden, voorgestelde biedingen en andere nuttige
statistieken analyseren om je targetingstrategie te onderbouwen. 

Yoast

Voor door WordPress aangedreven online winkels is de Yoast SEO-plug-in een optimalisatietool van onschatbare waarde, rechtstreeks binnen je CMS. Doordat je paginatitels en metabeschrijvingen voor elke unieke productpagina, categorie, blogpost en meer kunt aanpassen, wordt nauwkeurige
SEO op de pagina eenvoudiger. Dit verbetert direct de klikfrequenties en het rankingpotentieel. De inhoudsanalyse van Yoast helpt trefwoorden op natuurlijke wijze in te voegen en biedt realtime feedback over elementen zoals het aantal woorden, de dichtheid en het gebruik van gerelateerde
termen, zodat je de tekst effectief kunt optimaliseren. Het komt ook aan het licht en helpt bij het oplossen van technische problemen zoals verbroken links en dubbele inhoud. 

Google Keyword Planner

Hoewel robuuste betaalde tools zoals SEMrush en Ahrefs uitgebreide zoekwoordgegevens bieden, is de gratis Keyword Planner van Google ook een belangrijk onderdeel van je onderzoekstoolkit. Het biedt waardevolle gegevens van eigen Google als aanvulling op andere tools. Een belangrijk voordeel van de Keyword Planner is dat je rechtstreeks van Google zoekvolume- en concurrentie-inzichten krijgt voor de zoekwoorden met hoge prioriteit die verband houden met je e-commercebedrijf. Dit kan je helpen je inhouds- en optimalisatie-inspanningen te begeleiden rond termen die voldoende zoekinteresse hebben. 

Niet alleen webshops zouden gebruik moeten maken van deze SEO tools, eigenlijk geldt dit voor elke
website. Een platform waarop gokkasten spelen mogelijk is, heeft bijvoorbeeld ook baat bij zoekmachineoptimalisatie. Dat is dus mogelijk met Ahrefs, SEMrush, Yoast en Google Keyword Planner!

Lees het originele artikel op WebwinkelCommunity.nl